32 de angajați de la substația AMU Râșcani confirmați cu COVID-19

  • 29 Aprilie 2020 10:51
32 de angajați de la substația AMU Râșcani confirmați cu COVID-19

Substația de Asistență Medicală Urgentă Râșcani și-a sistat activitatea, fiind plasată în carantină. Până în prezent, 32 de angajați ai substației au fost confirmați cu COVID-19. Informațiile au fost prezentate de către directorul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Boris Golovin, după ședința Punctului Național Focal, transmite IPN.

Boris Golovin a menționat că primul caz de infectare a unui lucrător medical de la substația Râșcani, punctul AMU Cricova, s-a înregistrat pe 18 martie. Cazul a fost letal, iar ca urmare au fost întreprinse măsuri de izolare a contacților. Totodată, din 2 aprilie, a început testarea în masă a angajaților, iar ca urmare patru persoane au fost confirmate cu COVID-19, acestea fiind spitalizate.

Potrivit directorului, în pofida măsurilor întreprinse, au mai fost înregistrate cazuri sporadice de infectare. După constatarea unui climat psihologic tensionat în cadrul substației Râșcani, s-a decis testarea în masă repetată, spune Boris Golovin. Ca urmare, au fost confirmate 32 de cazuri de COVID-19 asimptomatice. O persoană a fost spitalizată, iar celelalte se tratează la domiciliu.

Printre persoanele infectate sunt cinci medici, 12 asistenți medicali, patru infirmieri, opt șoferi și trei angajați din personalul auxiliar. În contextul, în care numărul de contactați este mare și pentru a întrerupe lanțul de transmitere, s-a decis sistarea activității și plasarea substației în carantină pentru un termen de 14 zile.

Până pe 28 aprilie, în țară u fost raportate 3 638 de cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus și 107 decese provocate de COVID-19. În total, au fost confirmate 932 de cazuri de infectare în rândul angajaților sistemului de sănătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău