31 de instituții de învățământ general din Republica Moldova activează exclusiv online

  • 17 Mai 2021 15:56
31 de instituții de învățământ general din Republica Moldova activează exclusiv online

Conform ultimelor date actualizate, la data de 14 mai, urmare a deciziei Comisiilor teritoriale în sănătate publică și organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), 31 instituții de învățământ general activează exclusiv online, alte 83 instituții activează cu program cu participare fizică a elevilor claselor primare, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente, anunță Ministerul Educației Culturii și Cercetării.

La fel 291 instituții desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente;

- 835 instituții activează cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

Totodată, la data de 14 mai, din cauza creșterii cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19, 1 clasă a fost plasată în carantină și desfășoară studiile la distanță.

În instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 32, iar 430 elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 36 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 31 se află în autoizolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 28 de persoane, iar alte 6 se află în autoizolare.

În perioada 10-14 mai,  în instituțiile de învățământ superior au fost confirmați pozitiv 0 studenți, 1 cadru didactic și 0 cadre auxiliare.

În învățământul profesional tehnic, la date de 14 mai au fost confirmați pozitiv cu virusul Covid-19, 3 elevi, 5 cadre didactice și 1 persoană din alte categorii de personal.

În învățământul de educație timpurie, 4 grădinițe și 28 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 10,  iar alți 754 de copii se află în autoizolare. 43 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 72 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 38 de persoane, iar alte 76 se află în autoizolare.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău