300 de elevi din România și Republica Moldova experimentează în această vară viața de student, la Timișoara

  • 29 Iulie 2018 18:00
300 de elevi din România și Republica Moldova experimentează în această vară viața de student, la Timișoara

Aproximativ 300 de elevi din România și Republica Moldova experimentează viața de student, la Timișoara. Timp de două săptămâni, la West Summer University, elevii văd cum e viața de student într-un oraș care este centru universitar.

La Timișoara se desfășoară West Summer University, timp de două săptămâni, până în 10 august, unde aproximativ 300 de elevi experimentează viața de student la Universitatea de Vest, relatează TIMIS ONLINE.

„OSUT, cu sprijinul Universității de Vest din Timișoara, își propune și în acest an să promoveze învățământul superior pentru a preveni abandonul școlar, iar cu ajutorul profesorilor din cadrul universității, elevii vor participa la cursuri introductive ale unei facultăți alese anterior, facultăți prezente în actuala ofertă educațională a universității, și anume: Facultatea de Arte și Design, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Facultatea de Drept, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Fizică, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Muzică și Teatru, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării”, transmit organizatorii – Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT).

Viitorii studenți, pe lângă programul de educație formală vor lua parte și la sesiuni de formare pe diferite teme, vor fi implicați în jocuri de cunoaștere, vor face tururi ale orașului și facultăților. Din data de 8 august, participanții, alături de organizatori, vor merge la Straja, unde, cu sprijinul oferit de Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest din Timișoara, vor face drumeții, activități sportive și vor merge într-un parc de aventură.

„După această vară petrecută la Timișoara sperăm că un număr mare de elevi vor alege Universitatea de Vest din Timișoara ca centru universitar și vor veni cu drag oricând aici”, a spus Robert M. Sebeși, coordonator general West Summer University.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău