30 iunie – termenul limită de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare și impozitului funciar

  • 19 Iunie 2021 14:12
30 iunie – termenul limită de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare și impozitului funciar

Serviciul Fiscal de Stat avertizează că a mai rămas puțin timp pentru achitarea impozitului pe bunurile imobiliare și impozitului funciar în cazul bunurilor imobiliare și a terenurilor persoanelor fizice - cetățeni, precum și a terenurilor neevaluate în scopul impozitării ale gospodăriilor țărănești (de fermier), existente și/sau dobândite până la 31 martie inclusiv a anului curent, scrie Bizlaw.

Suma impozitului pe bunurile imobiliare/impozitului funciar pentru persoanele fizice –cetățeni, precum și a impozitului funciar – în cazul gospodăriilor țărănești (de fermier) se calculează anual de către serviciile de colectare a impozitelor și taxelor locale (SCITL) din cadrul primăriilor, scrie sursa citată.

Astfel, fiecare autoritate a administrației publice locale anual, prin intermediul deciziilor, stabilește cotele concrete ale impozitului pe bunurile imobiliare/impozitului funciar ce se aplică în teritoriul administrat. Deciziile autorităților admirației publice locale privind stabilirea cotelor impozitului pe bunurile imobiliare/impozitului funciar pot fi vizualizate în Registrul de stat al actelor locale, accesând portalul: www.actelocale.gov.md.

Achitarea impozitului pe bunurile imobiliare/impozitului funciar poate fi efectuată online, prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay sau portalului www.sfs.md, prin accesarea:

Pentru achitarea în numerar, contribuabilii se pot adresa la ghișeele băncilor și oficiilor Poșta Moldovei, având avizul de plată expediat de către SCITL.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
-0,04
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Tue
2
Wed
4
Thu
7
Fri
1
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău