30 de zile de arest preventiv pentru primarul de Boldurești, care a accidentat mortal un adolescent

  • 23 Februarie 13:29
30 de zile de arest preventiv pentru primarul de Boldurești, care a accidentat mortal un adolescent

Primarul de Boldurești, care a accidentat mortal un adolescent, a fost plasat în arest arest preventiv pentru 30 de zile, în penitenciar. Decizia a fost luată astăzi, 23 februarie, de către Judecătoria Ciocana.

Cealaltă persoană reținută, respectiv un dentist din localitate care ar fi ajutat primarul să șteargă urmele accidentului, va fi cercetat în libertate.

„Arest pentru 30 de zile, în penitenciar, în cazul șoferului care luni a accidentat mortal un copil, la Boldurești, Nisporeni. În ceea ce-o privește pe cea de-a doua persoană reținută, care a depus eforturi să-i favorizeze șoferului evitarea pedepsei, potrivit legii penale, infracțiunea comisă este mai puțin gravă. Prin urmare, temeiul legal nu permite solicitarea arestului în privința acesteia și, deci, urmează să fie cercetat în libertate”, a informat PCCOCS.

Amintim că accidentul a avut loc în data de 19 februarie. Concret, pe raza localității Boldurești din raionul Nisporeni, un adolescent de 14 ani a fost lovit mortal de o mașină. După accident, șoferul a fugit de la fața locului, abandonând copilul accidentat.

Ulterior, polițiștii au stabili că autorul accidentului este chiar primarul localității.

De menționat că acesta a încercat să-i inducă în eroare pe polițiști.

Bărbatul a încercat în toată această perioadă să ducă în eroare de nenumărate ori Poliția pentru a se eschiva de la răspundere. În prima fază acesta a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident (o Dacia Duster de culoare albă). Mașina a fost anunțată în orientare, iar suspectul a deconectat telefonul și nu s-a prezentat nici la domiciliu și nici la locul de muncă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău