30 de rebeli uciși în Siria

  • 15 August 2016 10:14
30 de rebeli uciși în Siria

Cel puțin 30 de rebeli au fost uciși și câteva zeci răniți duminică  în Siria, în apropierea graniței cu Turcia, de o explozie la un punct de trecere a frontierei controlat de rebeli, potrivit unor activiști citați de Agerpres. Un terorist sinucigaș și-ar fi detonat centura cu explozivi la Idlib.Un alt grup de activiști, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului,…

Cel puțin 30 de rebeli au fost uciși și câteva zeci răniți duminică  în Siria, în apropierea graniței cu Turcia, de o explozie la un punct de trecere a frontierei controlat de rebeli, potrivit unor activiști citați de Agerpres. Un terorist sinucigaș și-ar fi detonat centura cu explozivi la Idlib.

Un alt grup de activiști, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, a confirmat explozia și a precizat că teroristul s-a sinucis astfel într-un autobuz care transporta rebeli din Turcia în Siria. Organizația, afirmă că printre victime se află și grăniceri turci, ceea ce ar plasa incidentul pe teritoriul Turciei.

Xinhua menționează că de la izbucnirea crizei din Siria au mai avut loc explozii în apropierea frontierei cu Turcia, ca urmare a tensiunilor dintre facțiunile rebele, iar guvernul de la Damasc a acuzat Ankara de facilitarea trecerii rebelilor din Turcia în Siria. Provincia Idlib este controlată în mare parte de Jaish al-Fateh, cu excepția câtorva sate de loialiști.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău