29 de companii vor primi finanțare pentru ecologizarea afacerilor

  • 31 Decembrie 2021 11:42
29 de companii vor primi finanțare pentru ecologizarea afacerilor

29 de cereri de finanțare nerambursabilă, depuse de companiile care vor să-și ecologizare afacerea, au fost acceptate în cadrul Programului de ecologizare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ÎMM). Acestea vor accesa până la 200 de mii de lei per companie, care constituie până la 70% din suma proiectului investițional, transmite IPN.


Potrivit Ministerului Economiei, în competiția pentru accesarea granturilor s-au înscris 61 de companii, care au trecut printr-un proces de selectare din punct de vedere al eligibilității și sustenabilității acțiunilor de ecologizare.

Companiile selectate activează în sectorul serviciilor (11 întreprinderi), în sectorul agroalimentar (9) și în sectorul industrial (9). Acțiunile de ecologizare propuse de companii vizează epurarea apelor uzate; gestionarea, colectarea și prelucrarea deșeurilor, reducerea consumului de energie, gestionarea resurselor de apă prin instalarea stației de epurare, servicii de certificare ECO și BIO, sisteme de ventilare cu filtrarea aerului etc.

Companiile interesate Program pot completa un formular pe pagina web a Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului IMM.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,7
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:2,06 m/s
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău