260.000 de australieni au semnat o petiție pentru renunțarea la focurile de artificii din Sydney. Reacția oficialilor

  • 29 Decembrie 2019 11:38
260.000 de australieni au semnat o petiție pentru renunțarea la focurile de artificii din Sydney. Reacția oficialilor

Peste un sfert de milion de persoane au semnat o petiție online pentru anularea spectacolului de artificii din Sydney de Revelion și donarea banilor alocați evenimentului locuitorilor afectați de incendiile masive de vegetație, în continuare active în apropierea metropolei australiene, scrie Agerpres.

Linda McCormick, care a inițiat petiția în urmă cu o lună, s-a arătat "surprinsă" că 260.500 de persoane semnaseră documentul până sâmbătă, cu trei zile înaintea spectacolului de artificii. "Am crezut că voi avea circa o sută de susținători, însă (numărul) a crescut și a tot crescut. Sunt surprinsă că atât de mulți oameni simt la fel ca mine. Cred că banii ar trebui folosiți mai bine, în semn de respect pentru cei care au pierdut atât de mult în incendii", a declarat ea pentru ABC.

Spectacolul de artificii de Revelion a devenit unul dintre evenimentele preferate la nivel mondial la trecerea dintre ani, Sydney fiind primul oraș mare din lume care sărbătorește Anul Nou. Evenimentul din metropola australiană este urmărit de milioane de spectatori.

Petiția menționează că următorul spectacol de artificii va costa 5,8 milioane de dolari australieni (4 milioane de dolari americani) - aproximativ la fel ca și în anii precedenți, cu toate că cifra nu a fost confirmată de autoritățile din Sydney, notează DPA.

Într-un comunicat emis la data de 18 decembrie în care autoritățile explică de ce nu vor anula spectacolul de artificii se precizează că evenimentul aduce 130 de milioane de dolari australieni la bugetul statului New South Wales, a cărei capitală este Sydney. "Ar strica planurile a zeci de mii de oameni care vin în Sydney din toată țara și de peste mări, care au rezervat hoteluri și restaurante pentru a urmări artificiile", se arată în comunicat.

Autoritățile au adăugat că anularea spectacolului de artificii ar afecta mediul de afaceri din Sydney.

Primarul din Sydney, Clover Moore, a respins la rândul său solicitarea motivând că banii au fost deja cheltuiți pentru organizarea spectacolului de artificii. "Revelionul din Sydney aduce laolaltă oameni din întreaga lume, cu un mesaj de speranță pentru anul viitor", a indicat ea într-un comunicat. "Vom profita de puterea enormă a evenimentului pentru a strânge mai mulți bani pentru fondul de asistență și recuperare în caz de dezastre al Crucii Roșii din Australia", a precizat edilul.

Biroul de Meteorologie prognozează temperaturi de până la 43 de grade Celsius în Ajunul Anului Nou, în vestul Sydney.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău