26 de miliardari - mai bogați decât jumătate din omenire

  • 21 Ianuarie 2019 13:39
26 de miliardari - mai bogați decât jumătate din omenire

Concentrarea averilor s-a accentuat anul trecut, când 26 de miliardari au ajuns să dețină împreună mai multă avere decât jumătate din populația săracă a lumii, a anunțat, în această dimineață, organizația internațională Oxfam, citată de France Presse.

Directoarea executivă a organizației, Winnie Byanyima, a afirmat, într-un comunicat, că această prăpastie care se adâncește dăunează luptei împotriva sărăciei, economiei mondiale și alimentează furia la nivel global.
 
În raportul dat publicității cu câteva zile înaintea Forumului economic mondial de la Davos, Oxfam îndeamnă guvernele să se asigure că firmele și cei mai bogați oameni își plătesc partea lor de impozite.
 
În 2018, cei mai avuți și-au sporit averile cu 900 de miliarde de dolari, în timp ce averea jumătății celei mai sărace a lumii s-a micșorat cu 11 la sută. Cel mai bogat om al planetei, Jeff Bezos, patronul gigantului comerțului online Amazon, are 112 miliarde de dolari.
 
Organizația mai constată că numărul miliardarilor s-a dublat de la criza financiară din 2008 și că aceștia beneficiază de cel mai scăzut nivel de impozitare din ultimele decenii, deși majoritatea guvernelor nu au destule resurse pentru a finanța serviciile publice. Raportul mai vorbește și de circa 7.600 de miliarde de dolari ascunse de fisc de cei avuți. 
 
sursa: rra.ro
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău