25 de copii din Ștefan Vodă au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu spray lacrimogen

  • 11 Decembrie 2019 18:20
25 de copii din Ștefan Vodă au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu spray lacrimogen

Un număr de 25 de copii din satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă, au ajuns în dimineața zilei de azi la spitalul raional după ce s-au intoxicat cu spray lacrimogen, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică /ANSP/, incidentul a avut loc în gimnaziul „Anatolie Sîrghi” din satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă. Potrivit informațiilor preliminare, astăzi, un elev din clasa a VIII-a a deschis un balon cu spray lacrimogen la etajul doi al instituției, conținutul căruia constituia aproximativ 150 de doze de utilizare. Balonul a fost aruncat, ulterior, în WC-ul școlii.

După o scurtă perioadă, mai mulți elevi au acuzat simptome specific intoxicațiilor, iar 25 au fost internați în spitalul raional cu greață, vomă, tuse, cefalee, amețeli, senzație de arsuri ale căilor respiratorii și conjunctivită. Starea copiilor este satisfăcătoare.

Specialiștii ANSP vin cu avertizări către părinți și anunță că în ultimii trei ani acesta este al doilea caz de intoxicație în masă cu substanțe chimice, ultimul fiind înregistrat la liceul din satul Costești, raionul Ialoveni.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău