25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Georgia

  • 25 Iunie 2017 11:40
25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Georgia

Astăzi se împlinesc 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Georgia.

În contextul acestei aniversări, viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, a adresat un mesaj de felicitare Ministrului Afacerilor Externe al Georgiei, Mikheil Janelidze.

Șeful diplomației moldovenești a evidențiat caracterul durabil al relațiilor moldo-georgiene, apreciind cooperarea bilaterală, cât și în cadrul organizațiilor internaționale, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Chișinău.

De asemenea, Andrei Galbur a subliniat importanța promovării în continuare a dialogului politic moldo-georgian, precum și necesitatea valorificării potențialului de colaborare în toate domeniile de interes reciproc. 

Volumul comercial bilateral între cele două țări s-a ridicat în 2016 la 18,4 mil. dol. SUA. Republica Moldova a exportat în Georgia bunuri în valoare de 16,9 mil. dol. SUA și a importat bunuri în valoare de 1,5 mil. dol. SUA.

În prezent, între Republica Moldova și Georgia sunt semnate 25 acorduri bilaterale.

Relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Georgia sunt bazate pe principiile Tratatului interstatal de prietenie și colaborare, semnat la 28 noiembrie 1997 (în vigoare din 20.06.2002).

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Georgia (cu reședință la Baku)  este Gheorghe Leucă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău