23 de morți și 46 de răniți în urma bombardamentelor rusești din Herson

  • 04 Mai 2023 12:45
23 de morți și 46 de răniți în urma bombardamentelor rusești din Herson

Bombardamentele rusești au ucis miercuri 23 de persoane în interiorul și în apropierea orașului Herson, din sudul Ucrainei, lovind un hipermarket, o gară și clădiri rezidențiale, a declarat guvernatorul regional, scrie REUTERS, citat de Rador.

"Țintele inamicului sunt locurile în care trăim. Țintele lor sunt viețile noastre și viețile copiilor noștri", a spus guvernatorul Oleksandr Prokudin, anunțând cel mai recent număr de morți într-un videoclip postat joi. Președintele Volodimir Zelenski a condamnat miercuri atacurile asupra Hersonului și "urma sângeroasă pe care Rusia o lasă în urmă cu obuzele sale".

Prokudin a adăugat că 46 de persoane au fost, de asemenea, rănite în atacurile de miercuri, 3 mai. Printre morți se numărau trei ingineri care încercau să repare daunele provocate rețelei electrice în timpul bombardamentelor rusești anterioare.

Rusia nu a comentat atacurile din Herson, una dintre cele patru regiuni ucrainene pe care a declarat că le-a anexat în septembrie anul trecut. Moscova a negat că a vizat civili în invazia din Ucraina, care a început în februarie 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău