22 de mii de doze de vaccin au fost distribuite în regiunea transnistreană în ultima lună

  • 22 Iulie 2021 10:18
22 de mii de doze de vaccin au fost distribuite în regiunea transnistreană în ultima lună

22 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost redistribuite pentru administrare în regiunea transnistreană, din loturile de ajutoare umanitare oferite Republicii Moldova și din achizițiile efectuate din resurse bugetare, în perioada 16 iunie-21 iulie 2021, anunță Biroul politici de reintegrare, citat de IPN.

Mai exact, este vorba de 15 mii de doze de vaccin Jonson&Jonson, cinci mii de doze de vaccin Sinopharm și două mii de doze de vaccin AstraZeneca.

Potrivit Biroului de reintegrare, pentru toate unitățile administrativ-teritoriale ale Republicii Moldova, inclusiv pentru raioanele de est ale țării, repartizarea vaccinurilor s-a desfășurat în mod echitabil și proporțional.

Beneficiarii din regiunea transnistreană, pe lângă vaccin, au recepționat și mai multe loturi umanitare ce conțineau echipamente de protecție individuală și aparataj medical performant, iar, persoanele vaccinate în regiunea transnistreană își pot reconfirma valabilitatea certificatului de vaccinare urmare a adresării la subdiviziunile teritoriale ale instituțiilor medico-sanitare publice ale Republicii Moldova, amplasate în apropierea liniei administrative.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început pe teritoriul Republicii Moldova pe 2 martie, iar până astăzi au fost administrate mai bine de 892 de mii de doze de vaccin, dintre care peste 107 mii de doze au fost administrate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău