22 de echipe canine au concurat la „Biatlon în memoria locotenent-colonelului Veaceslav Oșovschi, ediția 2023”

  • 06 Mai 2023 15:35
22 de echipe canine au concurat la „Biatlon în memoria locotenent-colonelului Veaceslav Oșovschi, ediția 2023”

În perioada 2 – 5 mai 2023, la Ungheni a avut loc competiția chinologică „Biatlon în memoria locotenent-colonelului Veaceslav Oșovschi”, aflată la cea de-a VIII-a ediție. S-au înscris în concurs 22 de echipe canine care au reprezentat Poliția de Frontieră (Direcțiile regionale SUD, NORD, EST, VEST), Serviciul de Protecție și Pază de Stat, Administrația Națională a Penitenciarelor, Inspectoratul General al Poliției.

Potrivit Poliției de Frontierp scopul acestei competiții este identificarea echipelor canine și a chinologilor care dețin cel mai înalt grad de pregătire, abilități și deprinderi practice în domeniul chinologic, reieșind din specialitatea deținută, inclusiv consolidarea relațiilor de prietenie și schimb de experiențe între participanți. 
Competiția a fost compusă din trei probe: ascultarea/subordonarea câinelui de serviciu, pregătirea fizico-tactică a echipelor canine, căutarea cu câinele de serviciu – conform specializării.  Comisia de arbitraj a avut în componență reprezentanți IGPF, SPPS și SIS, la fel în calitate de observatori au fost ofițerii FRONTEX.

A fost o competiție acerbă, atât chinologii cât și camarazii lor patrupezi au demonstrat că sunt echipe puternice, au capacitate și o rezistență de fier. Rezultatele participanților au fost apreciate pe măsură de către membrii comisiei, în acest an lupta fiind una înverșunată și multe echipe au reușit să înscrie performanțe.

Conform punctajului acumulat, cel mai bun rezultat l-au obținut echipele canine din cadrul Direcției regionale NORD, urcând pe prima poziție în clasamentul final, urmați fiind de reprezentantele Direcției regionale VEST, iar al treilea loc a revenit echipelor din Direcția regională EST.

La individual, pe specializarea "câini căutare produse de tutungerie", întâietate au obținut echipele canine de la Poliția de Frontieră:
I loc - Ivan Nedrița și câinele de serviciu MAIA;
II loc - Ion Balușca și câinele de serviciu NERO;
III loc - Constantin Pagu și câinele de serviciu CASH.

La individual, pe specializarea "câini căutare droguri", s-au prezentat cel mai bine echipele canine de la Poliția de Frontieră:
I loc - Grigorii Susac și câinele de serviciu AMY;
II loc - Chirciu Iurie și câinele de serviciu LARRY;
III loc - Bodacevschi Vitalie și câinele de serviciu REGHINA.

La individual, pe specializarea "câini căutare materiale explozive" primele trei locuri le-au ocupat echipele canine de la SPPS:
I loc - Alexandru Bejenaru și câinele de serviciu FRED;
II loc - Nicolai Lupușor și câinele de serviciu FLORA;
III loc - Fiodor Pascari și câinele de serviciu GHERA.

La individual, pe specializarea "câini căutare persoane", echipele de la Polița de Frontieră s-au clasat în primele trei poziții:
I loc - Iurie Bivol și câinele de serviciu AMOR;
II loc - Valentin Tărîță și câinele de serviciu SENEA;
III loc - Andrei Bulai și câinele de serviciu CONAN.

La final, toți participanții au fost felicitați pentru implicare activă și rezultate frumoase în concurs, iar învingătorii premiați cu diplome, medalii și cupe.

Totodată, câștigătorii care s-au plasat pe primele două locuri la specializările „căutare droguri” și „căutare persoane” au fost informați că urmează la sfârșitul lunii mai să participe la competiția chinologică din Letonia. Noi le dorim succese și noi trofee!

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău