21 de localități au rămas fără curent electric în urma furtunii de noaptea trecută

  • 07 August 2017 10:53
21 de localități au rămas fără curent electric în urma furtunii de noaptea trecută

21 de localități din centrul și sudul țării au rămas, parțial sau în totalitate, fără curent electric, în urma furtunii și ploilor puternice de noaptea trecută.

Potrivit unui comunicat al Gas Natural Fenosa, cei mai afectați de intemperie sunt consumatorii din raioanele Cahul, Cantemir, Anenii Noi, Criuleni, Strășeni și UTA Găgăuzia.  Echipele de intervenție a furnizorului de electricitate lucrează, în momentul de față, pentru a înlătura defecțiunile.

Totodată, potrivit ultimelor date ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, peste 13 mii de persoane au venit în zilele de sâmbătă și duminică la cele 16 corturi anti-caniculă, instalate în toată țara. Acestea au fost reinstaslate de vineri, având drept scop prevenirea riscurilor ce pot apărea în urma caniculei. Aici,  oamenilor le-a fost oferită apă rece și posibilitatea de a se proteja de soare. În plus, odată cu temperaturile mari de afară, salvatorii și pompierii recomandă cetățenilor și respectarea normelor de securitate, pentru a evita incendiile de vegetație.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Tue
27
Wed
30
Thu
30
Fri
32
Sat
32
Arhivă Radio Chișinău