2019 a fost cel mai fierbinte din istoria Europei, cu o fracțiune sub media anului 2016, cel mai fierbinte la nivel global

  • 09 Ianuarie 2020 17:31
2019 a fost cel mai fierbinte din istoria Europei, cu o fracțiune sub media anului 2016, cel mai fierbinte la nivel global

Meteorologii europeni au declarat miercuri, 8 ianuarie, că anul 2019 a fost anul cu cele mai mari temperaturi înregistrate vreodată în Europa, media temperaturilor fiind, la nivel mondial, cu o fracțiune sub media anului 2016, cel mai fierbinte an la nivel global.

2019 a fost marcat în întreaga lume de extreme meteorologice, de la uraganul Dorian, care a devastat insulele Bahamas, până la furtunile și secetele din estul Africii.

La sfârșitul anului, capitala indiană Delhi s-a confruntat cu cea mai rece zi de decembrie a sa înregistrată în ultimul secol, iar incendiile violente de vegetație au distrus suprafețe uriașe în estul Australiei.

Temperaturile înregistrate în lume anul trecut au fost mai mari cu 1,2 grade Celsius față de temperaturile înregistrate în perioada preindustrială, iar concentrația de carbon din atmosferă continuă să crească.

Cercetătorii avertizează că trebuie scăzute rapid concentrațiile de carbon din aer, pentru a evita efecte catastrofale ale încălzirii globale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău