2.000 de mame au ieșit în stradă, în Mexic, pentru a protesta față de dispariția unor copii

  • 11 Mai 2019 12:52
2.000 de mame au ieșit în stradă, în Mexic, pentru a protesta față de dispariția unor copii

Aproximativ 2.000 de mame au ieșit în stradă în Ciudad de Mexico vineri, cu ocazia Zilei Mamei în țară, pentru a protesta față de dispariția unor copii sau membri de familie ai lor, relatează sâmbătă agenția DPA.

Protestatarele au trecut pe lângă Monumentul Mamei strigând sloganuri precum „Copile, ascultă, mama ta luptă pentru tine și 'Ce dorim noi ? ' Justiție”.

„Nu avem ce să sărbătorim astăzi”, declara una dintre manifestante, Elsa Maldonado, venită din statul Tamaulipas (nord-est).

Aproximativ 40.000 de persoane sunt date dispărute în Mexic. Violențele dintre bandele infracționale organizate și guvern sunt în mod larg puse în cauză pentru aceste dispariții.

Cu toate că guvernul mexican a promis milioane de dolari pentru a investiga ce s-a întâmplat cu persoanele date dispărute, manifestantele s-au plâns în legătură cu lipsa de sprijin.

„Guvernul nu ne ajută”, a declarat Leonor Munoza Aguirre din statul Sinaloa (vest), ai cărei frați sunt dați dispăruți de patru ani. „Căutăm cu mâinile goale rămășițele pământești ale rudelor noastre”, a afirmat ea.

Peste 1.000 de gropi cu oseminte au fost deja descoperite, menționează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău