200 de milioane de cazuri de coronavirus la nivel mondial. Cele mai afectate țări

  • 05 August 2021 08:15
200 de milioane de cazuri de coronavirus la nivel mondial. Cele mai afectate țări

Numărul cazurilor de coronavirus a depășit 200 de milioane la nivel mondial, potrivit datelor centalizate de Reuters și preluate de Mediafax.

Dacă bolnavii de COVID ar forma o națiune, ar fi a opta populație a lumii, iar viteza de răspândire a virusului crește, potrivit sursei citate

Cel puțin 2,6% din populația lumii a fost infectată cu SARS-CoV-2, însă procentul real este probabil mai mare, din cauza numărului limitat de teste din multe locuri. Dacă numărul persoanelor infectate ar fi o țară, ar fi al optulea cel mai populat stat din lume, după Nigeria, potrivit analizei Reuters.

A fost nevoie de peste un an pentru ca numărul cazurilor de COVID-19 să ajungă la 100 de milioane, în timp ce următoarele 100 de milioane au fost raportate în puțin peste șase luni, potrivit analizei. Pandemia a dus la decesul a 4,4 milioane de oameni.

Numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 crește în cel puțin 83 din 240 de țări.

Țările care raportează cele mai multe cazuri în media pe șapte zile - Statele Unite, Brazilia, Indonezia, India și Iran - reprezintă aproximativ 38% din toate cazurile înregistrate la nivel global.

Persoanele nevaccinate reprezintă aproape 97% din cazurile severe de COVID-19.

Țările din Asia de Sud-Est raportează, de asemenea, o creștere a numărului de cazuri. Cu doar 8% din populația lumii, regiunea raportează în fiecare zi aproape 15% din toate cazurile globale, potrivit unei analize Reuters.

„Ne dorim cu disperare să se termine cu această pandemie, dar COVID-19 în mod clar nu a terminat cu noi. Iar bătălia trebuie să dureze mai mult", a spus Dr. Rochelle Walensky, directorul Centrelor americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), săptămâna aceasta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău