20 de sate și orașe vor implementa proiecte de sporire a participării cetățenilor în procesul bugetar

  • 08 Februarie 2020 14:25
20 de sate și orașe vor implementa proiecte de sporire a participării cetățenilor în procesul bugetar

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în parteneriat cu Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) au finalizat procesul de selecție a 20 Autorități Publice Locale (primării), care vor benefica de sprijin în cadrul proiectului „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”.

Cele 20 de autorități locale de nivelul I din au fost selectate din patru regiuni de dezvoltare ale Republicii Moldova, după cum urmează:

Regiunea dezvoltare Nord:

Primăria mun. Bălți

Primăria mun. Soroca

Primăria or. Drochia

Primăria or. Sîngerei

Primăria or. Florești

Regiunea dezvoltare Centru:

Primăria mun. Strășeni

Primăria or. Călărași

Primăria or. Rezina

Primăria or.Telenești

Primăria or.Șoldănești

Regiunea dezvoltare Sud:

Primăria mun. Cahul

Primăria or. Cimișlia

Primăria or.Leova

Primăria or.Cantemir

Primăria satului Sălcuța, Căușeni

Regiunea dezvoltare UTAG:

Primăria mun. Ceadîr-Lunga

Primăria or. Vulcănești

Primăria satului Baurci

Primăria satului Tomai

Primăria satului Gaidar

În cadrul activităților proiectului, care urmează să fie realizate în următorii doi ani, APL-urile, împreună cu reprezentanții societății civile vor primi suportul metodologic și organizatoric necesar pentru ca APL să implementeze cu succes cerințele privind participarea cetățenilor în procesul bugetar. La implementarea cu succes a proiectului APL-urile participante vor fi decernate cu un trofeu privind realizările în procesul de sporire a participării în procesul bugetar, informează ”Expert-Grup”.

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung e.V.

Partenerii regionali de implementare a proiectului sunt: Institutul pentru Inițiative Rurale, ADR Habitat, Centrul CONTACT, AO „Caroma-Nord”, Asociația Obștească „AZI”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău