20 de familii care avut de suferit în incendiul de la Buiucani vor primi compensații

  • 25 Octombrie 2021 11:58
20 de familii care avut de suferit în incendiul de la Buiucani vor primi compensații

Cele 20 de familii care au avut de suferit în incendiul de pe strada Pelivan, din sectorul Buiucani al capitalei, vor primi compensații egale cu valoarea sumei investite la procurarea apartamentelor. La această sumă se vor adăuga câte 50 de mii de lei pentru procurarea mobilei sau pentru alte cheltuieli. De asemenea, va fi deschis un cont bancar pentru donații pentru familiile respective, transmite IPN.

Primarul general, Ion Ceban, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că a venit cu propunerea de a ajuta financiar persoanele care au suferit în incendiu, la ședinței comună a Comisiei pentru situații excepționale a municipiului Chișinău și a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău. Propunerea a fost unanim acceptată.

Incendiul de pe strada Pelivan nr.17/3 a avut loc pe 23 octombrie. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, focul a izbucnit în interiorul unui apartament de la etajul șase, cu răspândire spre mansarda blocului de locuit. La lichidarea arderii au participat peste 70 de salvatori și pompieri și 11 unități tehnice.. În urma cercetării locului incendiu, angajații IGSU au înaintat trei versiuni: scurtcircuit în rețeaua electrică, încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea echipamentelor electrice și imprudența în timpul fumatului. După finalizarea cercetării, specialiștii vor prezenta concluziile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău