20 de civili uciși într-un restaurant din Bangladesh

  • 02 Iulie 2016 13:04
20 de civili uciși într-un restaurant din Bangladesh

Cel puțin 20 de civili au fost uciși în luarea de ostatici asupra unui restaurant din capitala Bangladeshului.

 Cel puțin 20 de civili au fost uciși în luarea de ostatici asupra unui restaurant din capitala Bangladeshului, frecventat de diplomați și expatriați, a anunțat sâmbătă un purtător de cuvânt al armatei acestei țări, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al armatei nu a precizat naționalitatea victimelor.

Șase teroriști au fost lichidați și cel puțin 13 ostatici au fost eliberați de echipele de comando ale forțelor de securitate din Bangladesh, care au luat sâmbătă cu asalt restaurantul din Dhaka unde mai mulți oameni au fost luați ostatici vineri seara, au anunțat autoritățile locale.

Patronul restaurantului, Sumon Reza, care a reușit să scape sărind pe acoperișul clădirii, a declarat că 20 de străini erau ținuți ostatici de teroriști.

De asemenea, potrivit Reuters, cel puțin doi polițiști au fost uciși în asaltul de sâmbătă.

Mai mulți indivizi au atacat vineri seara restaurantul Holey Artisan Bakery din Dhaka, frecventat de diplomați și expatriați, potrivit unor surse din rândul forțelor de ordine și martorilor oculari. Atacatorii au dat buzna în clădire în jurul orelor locale 21:20 (15:20 GMT), strigând "Allah Akbar", deschizând focul și făcând uz de explozibili.

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat la scurt timp atacul și luarea de ostatici. "Comandouri ale SI au atacat un restaurant frecventat de străini în orașul Dhaka, în Bangladesh", a anunțat agenția de presă Amaq, apropiată organizației jihadiste, într-un comunicat difuzat pe rețelele de socializare. Atacul a făcut "peste 20 de morți de diferite naționalități", a mai afirmat Amaq, difuzând fotografii ce prezentau trupuri însângerate, care nu au putut fi autentificate.

Această luare de ostatici intervine în condițiile în care Bangladeshul este lovit de un val de asasinate ce au vizat apărători ai laicității, intelectuali și membri ai minorităților religioase, asasinate imputate grupărilor jihadiste și în care au fost uciși peste 50 de oameni în trei ani.

Guvernul atribuie responsabilitatea pentru aceste asasinate principalei formațiuni din opoziție, Bangladesh Nationalist Party (BNP), și aliaților săi islamiști.

Autoritățile au lansat luna trecută, pe teritoriul întregii țări, o serie de operațiuni împotriva grupărilor jihadiste, în cursul cărora peste 11.000 de persoane au fost arestate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău