20 de ani de la moartea interpreților Doina și Ion Aldea-Teodorovici

  • 30 Octombrie 2012 15:48
20 de ani de la moartea interpreților Doina și Ion Aldea-Teodorovici

Astăzi se împlinesc 20 de ani de la moartea regretaților interpreți Doina și Ion Aldea-Teodorovici, care au decedat în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, într-un tragic accident rutier.

La mormântul celor doi artiști de la Cimitirul Central din Chișinău, a avut loc o slujbă de pomenire, la care au participat rudele și apropiații, oficiali și admiratori ai cântecelor lor. 

Adunați lângă mormântul Doinei și al lui Ion, cei dragi au intonat o piesă în amintirea lor. Fiul interpreților, Cristi Aldea Teodorovici, a menționat că se bucură că oamenii nu i-au uitat pe părinții lui.

Au fost amândoi copiii mei, a spus cu emoții mama Doinei, Eugenia Marin.

Un mesaj de omagiu a transmis și Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Vlad Țurcanu.

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, și-a exprimat tristețea că idealurile pe care le-au cântat Doina și Ion Aldea-Teodorovici, au rămas încă nerealizate.

Ion Aldea-Teodorovici și Doina Marin s-au căsătorit în 1981, formând un duet, care a cutreierat satele Republicii Moldova și a cântat, în perioada Renașterii Naționale, piese cu puternice mesaje patriotice, pe versuri de Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Ion Hadârcă, Anatol Ciocanu și alții. Sunt primii care în anii 90 au cântat despre limba română și Mihai Eminescu, militând pentru ideea unionistă.

În noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, soții Aldea-Teodorovici au decedat într-un tragic accident rutier, în drum de la București spre Chișinău. 

2012 a fost declarat de către Parlament Anul Ion și Doina Aldea-Teodorovici.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău