20 de agenți economici din Republica Moldova cresc flori în cantități comerciale 

  • 30 Martie 2019 12:12
20 de agenți economici din Republica Moldova cresc flori în cantități comerciale 

Douăzeci de agenți economici din Republica Moldova cultivă plante ornamentale pe o suprafață totală de aproximativ opt hectare de teren deschis, în nouă raioane ale țării.

Într-un răspuns oferit Agenției de presă IPN de către Agenția pentru Siguranța Alimentelor, se menționează că agenții economici cultivă diverse specii de crizanteme, eustoma, alstoemeria, crini galbeni. Lalelele, gladiolele și zambilele sunt șie ele populare. Cultivă agricultorii moldoveni și narciși, hibiscus, petunii, hortensii sau iepurar.

Florile pe teren deschis cresc în raioanele Ialoveni, Orhei, Sîngerei, Strășeni, Stefan Vodă, Criuleni, Drochia, Dubăsari și Glodeni.

Potrivit ANSA, pe parcursul ultimilor trei ani, flori tăiate sau flori în ghiveci moldovenești în cantități comerciale nu au fost exportate.

În conformitate cu prevederile Legii cu privire la protecția plantelor și la carantina fitosanitară, toti operatori de plante și produse vegetale sunt obligații să se înregistreze în Registrul fitosanitar. Înregistrarea se realizează în baza cererii depuse la subdiviziunea teritorială ANSA din raza sa de activitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău