2 candidați pentru funcțiile de membri CCA

  • 25 Martie 2015 16:30
2 candidați pentru funcțiile de membri CCA

Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a selectat 2 candidați pentru cele 3 funcții vacante de membri ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului.

Este vorba de Olga Guțuțui și Dragoș Vicol, aceste două candidaturi urmând a fi propuse spre aprobare Parlamentului, transmite IPN.

La concurs s-au înscris 10 candidați. Pe lângă Olga Guțuțui și Dragoș Vicol, și-au mai depus dosarele Oleg Brega, Zinaida Jioră, Veronica Cojocaru, Boris Erușevschi, Tudor Osoianu, Alexandru Grosu, Valentin Todercan și Carmelia Albu. Ultimii doi nu s-au prezentat la audierile din comisie.

După procedura de vot, deputatul socialist Ion Ceban a declarat jurnaliștilor că acest concurs a fost un bluf și că învingătorii au fost stabiliți cu mult înainte. În replică, președintele comisiei, Vladimir Hotineanu, deputat liberal-democrat, a spus că socialiștii fac spectacol cu orice ocazie.

Pentru cel de al treilea mandat vacant urmează a fi organizat un nou concurs. Cele 3 funcții au rămas vacante după ce au expirat mandatele membrilor CCA Marian Pocaznoi, Ignat Vasilache și Vitalie Tabunșcic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău