Incendii de vegetație extinse pe 184 ha au fost stinse de pompieri în ultimele 24 ore

  • 15 Ianuarie 2022 10:55
Incendii de vegetație extinse pe 184 ha au fost stinse de pompieri în ultimele 24 ore

Incendii de pe 184 ha de de vegetație uscată au fost lichidate de pompieri în ultimele 24 de ore. De intervenția pompierilor a fost nevoie în localități din raioanele Ialoveni, Hîncești, Călărași, dar și municipiul Chișinău.

Peste 60 ha de iarbă aprinsă au fost stinse de angajații IGSU în localitatea Dobrogea municipiul Chișinău, iar alte 40 de ha au fost compromise la Bălțata Ialoveni. În localitatea Rasvet, raionul Călărași pompierii au stins 17 ha de vegetație arsă care risca să se extindă spre suprafețe mai mari, iar la Țipala, Ialoveni salvatorii au avut misiunea să intervină pentru a localiza arderea unei suprafețe de 10 ha de iarbă.

Focarele de vegetație se răspândeau cu repeziciune întrucât condițiile de vânt puternic favorizau arderea. În total, pe parcursul ultimelor 24 de ora angajații IGSU au intervenit în 39 situații pentru lichidarea arderii ierbii cuprinse de foc. Tot din cauza condițiilor meteo înregistrate și anume rafale de vânt, în seara zilei de 14 ianuarie au rămas parțial deconectate de la energia electrică 33 de localități din 10 raioane. Către dimineața zilei de 15 ianuarie parțial fără curent electric  mai rămân 12 localități din 4 raioane.

La  Lucrările de restabilire a energiei electrice sunt antrenate mai multe echipe specializate a furnizorului de curent. Intervenția salvatorilor a fost necesară  și pentru defrișarea arborilor în  raioanele Drochia, Dondușeni, Nisporeni, Călărași, Anenii Noi și Hâncești. Mai mult, în ca

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău