1.800 de titluri de carte în limba italiană au ajuns la Biblioteca Națională

  • 25 Mai 20:05
1.800 de titluri de carte în limba italiană au ajuns la Biblioteca Națională

Un lot de 1800 de titluri de carte în limba italiană a fost donat Bibliotecii Naționale în cadrul unei ceremonii festive care a avut loc vineri, 25 mai. Donația vine din partea fostului director al Institutului Cultural Italian, Roberta Alberotanţa, cu dedicație post-mortem pentru prietena sa, jurnalista Elena Doni. Acțiunea a avut loc cu sprijinul ambasadoarei Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, transmite IPN.

Directorul general al Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, a declarat că donația este parte a parteneriatului pe care îl are instituția cu Ambasada Italiei, în contextul Anului patrimoniului cultural european. Majoritatea cărților sunt despre cultură, istoria și civilizația Italiei, fiind destinate în special celor care studiază limba italiană și specificul acestei țări.

Potrivit Elenei Pintilei, titlurile vor fi include în catalogul electronic al instituției, iar cei care vor căuta aceste cărți, vor ști că pot să le găsească la Biblioteca Națională. Donația de carte are menirea de a promova limba și literatura italiană și reprezintă o punte între cele două națiuni.

Ambasadoarei Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, a declarat că prin donația de carte realizată sunt intensificate relațiile culturale dintre Italia și Republica Moldova. Diplomata afirmă că promovarea culturii unei țări poate avea loc doar prin intermediul cărților. Valeria Biagiotti a menționat că donația este în beneficiul italienilor care locuiesc în Republica Moldova, a elevilor de la Liceul moldo-italian „Dante Alighieri” și a studenților de la limbi străine.

În cadrul ceremoniei, elevii de la „Dante Alighieri” au recitat poezii şi au cântat în italiană. Iar studenții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice au interpretat cântece din repertoriul interpreților italieni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
9 °C
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,6 m/s
Lun
19 °C
Mar
20 °C
Mie
26 °C
Joi
21 °C

Curs oficial BNM 29 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6728 -0.0616
USD 16.8771 0.0237
RON 4.2434 -0.0202
UAH 0.6459 0.0016
RUB 0.2706 -0.0015
Arhivă Radio Chișinău