17 tone de narghilea și 1,5 milioane țigări de contrabandă – ridicate, urmare a 19 percheziții în trei zile

  • 24 Mai 12:08
17 tone de narghilea și 1,5 milioane țigări de contrabandă – ridicate, urmare a 19 percheziții în trei zile

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Serviciului Vamal, au ridicat circa 17 tone de narghilea și 1,5 milioane de țigări în Chișinău, ce urmau să fie transportate ilegal în România, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate.

Cele 19 percheziții au fost desfășurate timp de trei zile, în mai multe locații din Chișinău. Prima captură de 300 kg de narghilea a fost depistată sâmbăta, 20 mai 2023, camuflat în sistemul de ventilare a unui autocar de pe ruta internațională de pasageri Chișinău – București. A urmat o captură de 500 kg de narghilea, apoi alte 9.800 kg de tutun pentru narghilea cu termenul expirat, precum și circa 1,5 milioane țigări de diferite mărci.

Urmare a investigațiilor au fost identificați trei agenți economici și șase persoane cu vârsta cuprinsă între 19 și 48 de ani. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea arestului preventiv în privința a două persoane, iar în privința alte persoane – arest la domiciliu. 

Mărfurile erau cumpărate în Moldova (clandestin) de la mai mulți agenți economici, după care erau depozitate într-un garaj din mun. Chișinău, precum și la domiciliul unuia din figuranți. În cadrul perchezițiilor au fost ridicate de asemenea un aparat de vacuumare pentru pregătirea mărfurilor spre tăinuire în mijloacele de transport, precum și două autocamioane (autobasculante) cu locuri special amenajate, unde erau plasate mărfurile de contrabandă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,06 m/s
Sun
19
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău