17 ani de închisoare pentru șoferul care intenționat a trecut cu mașina peste trei persoane

  • 15 Iulie 2021 11:46
17 ani de închisoare pentru șoferul care intenționat a trecut cu mașina peste trei persoane

Șoferul care, în mod intenționat, a trecut de câteva ori cu mașina peste trei persoane aflate la pământ a fost condamnat la 17 ani de închisoare. Cel care i-a fost complice a scăpat cu o pedeapsă neprivativă de libertate. Cazul a avut loc în noaptea spre 27 august 2020, la o stație PECO din satul Țiganca, raionul Cantemir, unde inculpații beți și agresivi ar fi intrat în conflict cu un grup de persoane.

Procuratura raionului Cantemir i-a imputat principalului figurant trei capete de acuzare, transmite IPN. Este vorba despre tentativă de omor intenționat, huliganism agravat și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, în lipsa deținerii permisului de conducere. Complicelui i-au fost imputate două componențe de infracțiune. Totuși magistrații au considerat că complicele nu a contribuit la săvârșirea tentativei de omor, achitându-l pe acest capăt de acuzare. Instanța l-a recunoscut vinovat doar de comiterea huliganismului, pentru care i-au aplicat o pedeapsă de cinci ani de închisoare, cu suspendare.

Procurorii au cerut condamnarea complicelui la 16 ani de detenție și, prin urmare, consideră verdictul dictat disproporțional și ilegal și anunță că-l vor contesta.

La stația PECO din satul Țiganca, inculpații, aflați în stare de ebrietate și având un comportament agresiv, ar fi intrat în conflict cu un grup de persoane, aplicându-i unui bărbat multiple lovituri, inclusiv cu o crosă de golf. În continuare, cei doi au urcat în SUV-ul unuia dintre ei și au trecut de mai multe ori intenționat peste trei dintre victime, întreaga scenă fiind surprinsă de camerele de supraveghere video ale benzinăriei. În urma incidentului, o victimă a ajuns la reanimare. Și celelalte două persoane fost internate la spital.

După cele întâmplate, agresorii, cu vârstele de 22 și 27 de ani, au fost reținuți și plasați în arest preventiv. Deși procurorii au pledat pentru judecarea cauzei cu menținerea ambilor inculpați în stare de arest preventiv, pe parcursul judecării cauzei, magistrații au schimbat complicelui măsura preventivă din arest preventiv – în arest la domiciliu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău