163 de unități de transport, inclusiv trei ambulanțe și un troleibuz au fost deblocate de salvatori din zăpadă

  • 28 Decembrie 2021 16:08
163 de unități de transport, inclusiv trei ambulanțe și un troleibuz au fost deblocate de salvatori din zăpadă

În ultimele 24 de ore salvatorii au intervenit pentru a debloca din nămeți 163 de unități de transport din 12 raioane ale țării, precum și din municipiul Chișinău, comunică MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în seara zilei de ieri, la lucrările de deblocare a autoturismelor din nămeți și pentru acordarea ajutorului necesar populației, au fost formate 3 echipe mobile de intervenție, care s-au deplasat în teren cu tehnica cu tracțiune sporită din dotarea IGSU. Prima echipă de salvatori a Direcției regionale căutare-salvare nr. 1 din capitală a activat pe traseul M 1 Chișinău-Leușeni-Frontiera cu România, a doua pe traseul R 30 Anenii Noi-Căușeni-Frontiera cu Ucraina, iar a treia s-a îndreptat spre traseul R 34 Hâncești-Leova-Cahul-Giurgiulești.

În ultimele 24 de ore salvatorii au intervenit pentru a debloca din nămeți 163 unități de transport din 12 raioane ale țării, precum și din municipiul Chișinău. Astfel, în capitală angajații Inspectoratului au deblocat 9 autocamioane pe Calea Orheiului. De asemenea, în localitatea Vatra, salvatorii au deblocat 28 de autocamioane. Intervenții de tractare au fost efectuate pe traseele din raioanele Nisporeni, Căușeni, Ungheni, Ștefan Vodă, Cahul. Totodată, echipele de salvatori au intervenit în Chișinău pentru a debloca trei ambulanțe și un troleibuz, notează sursa citată.

În prezent, conform informației recepționate de la Administrația de Stat a Drumurilor și subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, traseele naționale, cât și accesul spre localități sunt practicabile. În sud, precum și în centrul țării se circulă în condiții de iarnă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău