150 de edituri vor fi prezente la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret de la Chișinău

  • 15 Aprilie 2018 18:52
150 de edituri vor fi prezente la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret de la Chișinău

Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, ediția a XXII-a, se va desfășura la Chișinău, în perioada 19-22 aprilie, la Centrul „Moldexpo”, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, la ediția din anul curent vor fi prezente circa 150 de edituri și distribuitori de carte din Republica Moldova, România, Franța, Germania, China, Lituania, Rusia, Polonia și Ucraina.

Deschiderea oficială a Salonului va avea loc pe 19 aprilie, la ora 10.00. 

Cartea-surpriză care va fi oferită gratuit copiilor-vizitatori este „Poezii mici de crescut mare”, de Vasile Romanciuc. Pe parcursul evenimentului vor fi lansate circa 80 de titluri de carte.

Pe lângă standurile editurilor și distribuitorilor de carte, vor putea fi vizitate expozițiile: „Centenarul Unirii Basarabiei cu Țara” a Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău; „Din străbuni am moștenit” a copiilor de la Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico” și „Cărțile adună prietenii”, care va include cărțile scriitorilor din România, Lituania, Rusia, Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Kazahstan.

La deschiderea Salonului, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, le va citi copiilor două povești japoneze și va discuta cu ei despre rolul cărții în viața sa.

În cadrul Salonului va avea loc premierea câștigătorilor concursului „Noi aventuri ale personajelor preferate în benzi desenate”, organizat în memoria Alexandrinei Rusu. La concurs au fost prezentate 45 de lucrări.

Pe parcursul zilelor de 19-21 aprilie, la standul Bibliotecii „Ion Creangă”, se va desfășura concursul de lectură „Cine citește se-mbogățește”.

Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii va organiza atelierul „Reguli de siguranță” pentru copii de 3-6 ani și atelierul pentru părinți „Sentimente de părinte – cum le stăpânim”.

 

În cadrul Salonului va avea loc Conferința Internațională cu tema: „Biblioteca și lectura copiilor: provocări actuale” și Panelul de discuții cu tema: „Literatura și cartea pentru copii în lumea modernă”, la care vor participa bibliotecari, scriitori, cercetători literari din Republica Moldova, România, Suedia, Lituania, Rusia, Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Kazahstan.

Festivitatea de premiere a laureaților Salonului va avea loc la 22 aprilie, ora 12.00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău