150 de edituri și-au expus cărțile la Moldexpo

  • 03 Aprilie 2014 15:13
150 de edituri și-au expus cărțile la Moldexpo

La Chișinău s-a deschis ce-a de-a 18-a ediție a Salonului de carte pentru Copii și Tineret.

În acest an sunt prezente peste 150 de edituri din nouă țări: România, Franța, Germania, China, Italia, Polonia, Federația Rusă, Azerbaidjan. 

Sute de copii însoțiți de părinți, dar și de profesori au luat cu asalt standurile cu cărți chiar din prima zi a salonului.

Prezent la conferința de lansare a salonului de carte, ministrul delegate pentru  Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a vorbit despre importanța cărții și a limbii române.

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni a venit și cu o donație de peste 2.000 de cărți pentru bibliotecile din satele Republicii Moldova.

Printre sutele de copiii l-am întâlnit și pe tatăl lui Guguță, scriitorul Spiridon Vangheli, care ne-a mărturisit că lucrează în prezent la o nouă carte. Potrivit lui Spiridon Vangheli, în ceea ce privește calitatea cărților editate în Republica Moldova, ne-am integrat demult în Uniunea Europeană.

La ieșirea din pavilionul 3 al Centrului Expozițional Moldexpo, unde se desfășoară salonul, fiecare copil primește gratuit în dar, cartea surpriză „Așchii de cer”,  scrisă de Nicolae Dabija .  Salonul se va încheia duminică,  pe 6 aprilie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău