15 troleibuze cu parcurs, achiziționate din Riga, vor circula pe străzile capitalei

  • 31 Decembrie 2020 12:48
15 troleibuze cu parcurs, achiziționate din Riga, vor circula pe străzile capitalei

15 troleibuze cu parcurs, achiziționate din Riga, Letonia, vor circula pe străzile capitalei. Directorul Regiei Transport Electric, Dorin Ciornîi, spune că, potrivit planului de acțiuni pentru următorii patru ani, până în 2024 troleibuze vechi nu vor mai fi văzute pe străzile orașului, transmite IPN.

Dorin Ciornîi a precizat că în exploatare, la momentul actual, mai sunt 100 de troleibuze de tip vechi. Unele au și câte 30 de ani. Cele livrate din Riga au menirea de a le înlocui. Regia Transport Electric va mai primi încă 30 de troleibuze noi, din Belarus, până la finele lunii februarie. Parcul de troleibuze dispune actualmente de 400 de unități, dintre care 290 sunt de tip nou. Treptat, vor fi înlocuite toate troleibuzele cu termenul de exploatare depășit.

Dorin Ciornîi a amintit că cinci troleibuze decorate în spiritul sărbătorilor de iarnă vor circula pe străzile Chișinăului în seara de Revelion. Troleibuzele nu iau călători, din motive de siguranță pandemică, dar vor circula timp de patru ore pe un traseu care să cuprindă toate sectoarele capitalei, pentru a face atmosferă de sărbătoare. Majoritatea decorațiunilor folosite sunt de anul trecut, anul acesta au fost procurate suplimentar doar câteva ghirlande

Cele cinci mijloace de transport vor face câte un tur prin tot orașul. Troleibuzele decorate au început să circule din seara de Crăciun pe stil nou, 25 decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
31,08
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,36 m/s
Fri
25
Sat
25
Sun
25
Mon
28
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău