15 tineri au devenit primii participanți ai programului „Școala finanțelor moderne”, lansat de BNM

  • 23 Iulie 2023 09:25
15 tineri au devenit primii participanți ai programului „Școala finanțelor moderne”, lansat de BNM

Cincisprezece tineri de la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) au fost selectați de Banca Națională a Moldovei în calitate de primi participanți la programul „Școala finanțelor moderne”. Aflat la prima ediție, programul a luat startul la Chișinău cu o întrevedere a guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, transmite IPN.

Prima ediție a „Școlii finanțelor moderne” se va desfășura în perioada 22-30 iulie și va oferi participanților un prilej unic de a îmbina experiențe de studiu/academice în capitala României cu activități cultural-istorice atât în București, cât și în orașe reprezentative, precum Iași, Brașov, Suceava și Sinaia. Participanții vor avea întrevederi cu guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, și vor audia prelegeri susținute de experți de la BNM în colaborare cu ASE din București. La finalizarea programului, participanții vor primi un certificat semnat de guvernatorii Băncii Naționale a Moldovei și Băncii Naționale a României, precum și de rectorii Academiei de Studii Economice din București și Academiei de Studii Economice din Moldova, precizează un comunicat de presă al BNM.

Guvernatorul BNM a subliniat că proiectul își propune să ofere tinerilor o experiență de studii și comunicare inedită. „Ne dorim ca realizarea acestui program să constituie pentru dumneavoastră, viitorii sau unii deja economiști și finanțiști la început de cale, un prilej deosebit de aprofundare a cunoștințelor financiare și de orientare profesională, precum și de avansare a nivelului personal de cultură și competență financiară”, li s-a adresat participanților șeful de la BNM.

Octavian Armașu  a remarcat faptul că „Școala finanțelor moderne”  reprezintă o oportunitate preconizată de BNM în colaborare și cu sprijin profesional și sufletist deosebit din partea Băncii Naționale a României și a Academiei de Studii Economice din București. „Educația financiară este o asumare instituțională a BNM pe care banca centrală o desfășoară mai bine de zece ani pentru diferite grupuri-țintă. În acest sens, a lansat la nivel de țară și procesul de elaborare a unui program strategic de educație financiară, în calitate de coordonator național al educației financiare din Republica Moldova”, a subliniat Octavian Armașu.

Prin intermediul inițiativei, BNM își propune să-și intensifice eforturile de sprijinire a procesului de formare profesională a tineretului studios din Republica Moldova, care să contribuie ulterior atât la fortificarea breslei de economiști, cât și la incluziunea financiară a cetățenilor Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău