15 ianuarie 2016. Manifestările dedicate Zilei Culturii Naționale

  • 11 Ianuarie 2016 13:23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Institutul Cultural Român 'Mihai Eminescu' la Chișinău în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova și Primăria municipiului Chișinău, organizează vineri, 15 ianuarie 2016, o serie de manifestări în parcul Grădina Publică 'Ștefan cel Mare și Sfânt' din Chișinău.Manifestările consacrate …

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Institutul Cultural Român 'Mihai Eminescu' la Chișinău în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova și Primăria municipiului Chișinău, organizează vineri, 15 ianuarie 2016, o serie de manifestări în parcul Grădina Publică 'Ștefan cel Mare și Sfânt' din Chișinău.

Manifestările consacrate  Zilei Culturii Naționale se vor desfășura după următorul program:

* ora 10.00 - Depunere de flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor  Literaturii Române din  Grădina publică 'Ștefan cel Mare și  Sfânt';

* ora 10.15 - Recital literar-artistic 'Pururi tânăr, înfășurat în manta-mi...', pe Aleea Clasicilor Literaturii Române;

* ora 11.00 - Vernisarea expoziției 'Mihai Eminescu... În mine bate inima lumii', la Galeria La Rond, situată în preajma statuii lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Alcătuită din 24 de bannere, expoziția 'Mihai Eminescu... În mine bate inima lumii' urmărește parcursul biografic al poetului, prezentând o serie de documente și fotografii ale poetului, fragmente de proză, articole, poezii și scrisori. O secțiune importantă este dedicată corespondenței dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle. Un loc substanțial îl ocupă și comentariile asupra operei și personalității poetului făcute de-a lungul timpului de figuri importante ale culturii române de la Titu Maiorescu, G. Ibrăileanu, G. Călinescu și până la Mircea Eliade și Constantin Noica etc..

În cadrul manifestărilor din parcul Grădina Publică, tineri actori și artiști îmbrăcați  în costume de epocă din perioada eminesciană, concepute de artistul plastic Iurie Matei, vor crea o ambianța de secol XIX. În spiritul tradiției junimiste și a reuniunilor de la 'Bolta Rece' din Iași, Vinăria 'Chateau Purcari' și Cafeneaua 'Orpheus' de la Casa Scriitorilor din Chișinău vor oferi publicului câte un pahar de vin fiert cu piper și cu scorțișoară.

Parteneri: Vinăria Chateau Purcari; Cafeneaua 'Orpheus'; Teatrul de Operă și Balet 'Maria Bieșu'; Facultatea de Arte Plastice a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău