15 ianuarie, Ziua Națională a Culturii

  • 14 Ianuarie 2013 13:57
15 ianuarie, Ziua Națională a Culturii

De ziua nașterii clasicului literaturii române Mihai Eminescu, pe 15 ianuarie, în Republica Moldova va fi marcată Ziua Națională a Culturii.

Programul consacrat acestei zile va începe cu depuneri de flori la bustul poetului de pe Aleea clasicilor, la ora 9.00 La Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, filiala Licurici,  la ora 10.00, vor fi începe  manifestările dedicate  „Anului Spiridon Vangheli”.

La  Casa Scriitorilor, va fi redesdeschis Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, iar la Muzeul Național de Artă, la ora 14.00, va fi vernisată o expoziție  de artă contemporană. 

La Centrul de Cultură „Odeon” cu o oră mai târziu va fi inaugurată  săptămâna filmului moldovenesc cu prezentarea filmului „Luceafărul”.  

Ziua Națională a Culturii va culmina cu un concert festiv la Palatul Național „Nicolae Sulac”.

Ziua Culturii Naționale va fi marcată, marți, 15 ianuarie, și în România, printr-o serie de evenimente organizate de Academia Română, Ministerul Culturii, dar și de muzee și edituri.

O sesiune festivă dedicată zilei lui Mihai Eminescu va avea loc la Academia Română. La dezbateri vor participa academicienii Ionel Haiduc, președintele Academiei Române; Dan Berindei, vicepreședinte al Academiei Române; alți academicieni printre care și scriitorul Mihai Cimpoi din Republica Moldova.

Invitatul special al Radio Chișinău marți, 15 ianuarie, va fi Ministrul Culturii, Boris Focșa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău