14 dintre mercenarii ruși reținuți în Belarus au luptat în Donbas

  • 30 Iulie 2020 11:30
14 dintre mercenarii ruși reținuți în Belarus au luptat în Donbas

Autoritățile din Republica Belarus susțin că 14 dintre cei 32 de mercenari ruși angajați ai companiei private Wagner, reținuți, marți noaptea, în apropiere de Minsk, au luptat pe frontul separatist din Donbas.

Secretarul de stat în cadrul Consiliului de Securitate din Belarus, Andrei Ravkov, a menționat că ambasadorii ucrainean și rus la Minsk urmează să fie convocați la sediul Ministerului de Externe din Belarus în legătură cu această situație.

Amintim că agenția de stat BelTA din Belarus a anunțat, miercuri, că autoritățile din republică au reținut 32 de mercenari angajați ai companiei private rusești Wagner, în apropiere de Minsk. O a 33-a persoană a fost reținută în sudul Republicii Belarus. Potrivit autorităților de la Minsk, luptătorii ar fi fost trimiși în Belarus să destabilizeze situația înaintea alegerilor prezidențiale. Miercuri seară, președintele Aleksandr Lukașenko a convocat Consiliul de Securitate și a declarat că așteaptă explicații din partea Rusiei în legătură cu prezența mercenarilor Wagner în apropiere de Minsk.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău