135 de persoane, diagnosticate cu noul coronavirus pe vasul de croazieră Diamond Princess

  • 10 Februarie 2020 20:00
135 de persoane, diagnosticate cu noul coronavirus pe vasul de croazieră Diamond Princess

Cel puțin 135 de persoane, printre care și cinci membri ai echipajului, de la bordul vasului de croazieră Diamond Princess au avut rezultatele pozitive de infectare cu noul coronavirus, în urma testelor medicale, anunță CNN, preluat de Mediafax.ro

Cele 3.700 de persoane aflate pe vas se află, de peste o săptămână, în carantină. Pasagerii sunt închiși în cabinele lor, iar personalul medical susține că a testat toți pasagerii și, până în prezent, 135 au fost depistați pozitiv.

Între timp, mai mulți cetățeni străini au făcut apeluri către guvernele lor pentru a fi separați de restul pasagerilor.

„Suntem extrem de speriați”, spune unul dintre membrii indieni ai echipajului într-o înregistrare video transmisă guvernului de la New Delhi.

 Binay Kumar Sarkar susține că nici el, nici colegii săi indieni de la bordul navei nu au fost testați pentru coronavirus deoarece „Li se fac teste doar persoanelor care prezintă febră de peste 37,5 grade”.

„Vă rugăm să interveniți pentru a-i salva pe cei care încă nu au fost infectați. La bord sunt 160 de membri ai echipajului indian și 8 pasageri indieni. Vă rugăm să ne salvați. Ajută-ne să ne evacuăm înainte să contractăm virusul. 90% dintre noi suntem sănătoși deocamdată”, a mai precizat bărbatul în apelul său.

La bordul navei de croazieră japoneze Diamond Princess se află și 17 români, 15 membri ai echipajului și doi turiști.

Ministerul Afacerilor Externe român a transmis, luni, că printre persoanele diagnosticate cu noul coronavirus nu sunt români.

Potrivit informațiilor obținute de către reprezentanții misiunii diplomatice, până la acest moment nu au fost identificați cetățeni români printre persoanele ale căror rezultate medicale au confirmat prezența coronavirusului, au informat reprezentanții MAE.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău