130 de persoane au murit în urma accidentelor rutiere, în 2012

  • 16 Mai 2013 11:54
130 de persoane au murit în urma accidentelor rutiere, în 2012

130 de persoane și-au pierdut viața anul trecut în urma accidentelor rutiere în Republica Moldova și alte aproximativ 900 au fost rănite, potrivit datelor Ministerului Sănătății.

Cu ocazia celei de-a doua săptămâni dedicate siguranței rutere marcată la nivel mondial, Ministerul Sănătății organizează, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății mai multe evenimente, înclusiv în școli.

Ministrul în exercițiu, Andrei Usatîi, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că în cele mai multe cazuri accidentele rutiere se produc din cauza vitezei excesive, neatenției și a faptului că șoferii și pasagerii nu-și cuplează centura de siguranță. Anual în Republica Moldova au loc, potrivit oficialului, mii de accidente rutiere.

Șeful Biroului regional al Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova, Jarno Habicht  a subliniat și el mai multe cauze care duc la numărul mare de accidente în Republica Molodva printre acestea starea drumurilor și lipsa zonelor pietonale, vorbitul la telefonul mobil, sau consumul de alcool la volan. ”Astăzi avem prea mulți răniți și prea mulți morți în Republica Moldova. Lucrurile care ar trebui întreprinse sunt de fapt foarte simple. Vorbim despre aplicarea legilor, infrastructura și educația populației. Sunt trei aspecte foarte ușor de reținut”, a declarat Jarno Habicht .

La 11 mai 2011 a avut loc lansarea oficială a Decenilui Pentru Siguranța Rutieră 2011-2020. Programul a fost lansat de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite cu scopul de a dezvolta managementul siguranței rutiere în lume.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău