130 de angajați ai Universității Agrare de Stat din R.Moldova urmează să fie disponibilizați

  • 14 Octombrie 2019 16:16
130 de angajați ai Universității Agrare de Stat din R.Moldova urmează să fie disponibilizați

Peste 130 de angajați ai Universității Agrare de Stat din Moldova urmează să fie disponibilizați până pe 10 noiembrie. Anunțul a fost făcut de către ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, care a precizat că este vorba despre personal tehnic. Potrivit ministrului, disponibilizările au loc în contextul în care din cei 500 de angajați, doar 150 reprezintă cadre didactice. Georgeta Mincu susține că fără optimizarea cheltuielilor instituționale este imposibil de a asigura salarizarea angajaților până la sfârșitul anului.

"Vor fi reduse din 10 noiembrie pentru că urmează personalul să fie înștiințat, să fie excluse cumulurile, să fie comasate cumva funcțiile. Ștatele de personal care vor fi optimizate - ne referim la 0,25 –secretariat, sau 0,5 – bibliotecară, sau 0,75 – paznic, diferiți îngrijitori, deci, vorbim despre asemenea poziții", a spus Georgeta Mincu.

Amintim că la mijlocul lunii septembrie, ministrul Agriculturii a convocat Consiliul de Dezvoltare Strategică Instituțională a Universității Agrare unde a cerut revizuirea ofertei educaționale a universității și optimizarea cheltuielilor instituționale. Atunci Georgeta Mincu spunea că întreținerea unui student de la Universitatea Agrară se aliniază celor de la universitățile din occident. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău