13 copii s-au tratat în 2019 peste hotare, cu sprijinul statului

  • 13 Mai 2020 11:06
13 copii s-au tratat în 2019 peste hotare, cu sprijinul statului

55 de persoane, printre care 13 copii, au beneficiat în anul 2019 de suport financiar din partea statului pentru tratament sau investigații medicale costisitoare care nu pot fi realizate în instituțiile medicale din țară. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a alocat cinci milioane de lei.

Într-un răspuns oferit Agenției de presă IPN, ministerul precizează că statul susține financiar, acoperind din bugetul de stat o parte din cheltuielile pentru tratamentele costisitoare peste hotare, și anume pentru servicii medicale care nu pot fi realizate în țară.

Volumul mijloacelor financiare acceptate pentru tratament sau investigații costisitoare se stabilește în cadrul ședinței Comisiei privind selectarea pacienților pentru tratament sau investigații costisitoare, în baza examinării documentelor financiare confirmative privind costul tratamentului realizat.

Cele mai frecvente afecțiuni acceptate pentru tratamentul după hotarele țării sunt patologiile oncologice avansate, tumorile neurochirurgicale ce necesită tratament radiochirurgical, diverse patologii congenitale complicate care necesită tratament cardiochirurgical și unele stări urgente chirurgicale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău