13 candidați prinși cu telefoane și căști la examenul la limba străină

  • 09 Iunie 2015 16:56
13 candidați prinși cu telefoane și căști la examenul la limba străină

Treisprezece candidați care au încercat să facă uz de telefoane mobile și căști la examenul de BAC la limba străină au fost scoși din sala de examen, transmite IPN.

Directorul Agenției de Asigurare a Calității, Anatol Topală a declarat, într-o conferință de presă, că și lucrările din examenele anterioare a celor 13 candidați vor fi anulate, iar aceștia vor putea să susțină repetat testele în sesiunea de bacalaureat din anul viitor.

Printre cei 13 candidați eliminați din sală se regăsesc și cei care au plasat ieri pe rețelele de internet itemi selectivi din testul la limba străină, iar Ministerul Educației a sesizat Inspectoratul General al Poliției să intervină.

Următorul examen din sesiunea curentă se va desfășura pe data de 12 iunie. Candidații de la profilul real vor susține proba de examen la matematică, cei de la profilul umanist – la istoria românilor și universală. Ceilalți candidați vor avea examen la profilurile tehnologic, arte sau sport. La examen vor participa în total 23619 candidați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău