13 avioane militare ruse au zburat deasupra Mării Baltice

  • 10 Decembrie 2014 16:45
13 avioane militare ruse au zburat deasupra Mării Baltice

13 avioane militare ruse au efectuat, duminică, zboruri deasupra acvatoriului Mării Baltice “în spațiul aerian internațional, în apropierea granițelor NATO” – a anunțat, la 9 decembrie, purtătorul de cuvânt al Alianței, Oana Lungescu.

 

Potrivit afirmațiilor ei, avioanele Alianței s-au ridicat de mai multe ori în aer pentru supravegherea avioanelor ruse, în primul grup fiind patru bombardiere Tu-95 și două Tu-22M. “Un zbor concomitent al unui grup de șase avioane demonstrează un nivel intens de activitate din partea Rusiei. Noi am observat ceva similar și la 31 octombrie” – a declarat Lungescu.

Conform declarațiilor reprezentantului NATO, în aer au fost văzute, de asemenea, cinci avioane Tu-134, care sunt folosite pentru antrenarea și transportarea personalului, precum și două avioane de transport An-72. Din momentul declanșării crizei ucrainene, Alianța Nord-Atlantică a început să publice rapoarte detaliate privind tipul avioanelor și locul și momentul în care au fost observate, notează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău