1,2 miliarde de euro pentru Republica Moldova, Georgia și Ucraina

  • 13 Mai 2016 11:19
1,2 miliarde de euro pentru Republica Moldova, Georgia și Ucraina

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Uniunea Europeană vor aloca peste 1,2 miliarde de euro Georgiei, Ucrainei și Republicii Moldova, în cadrul unui proiect menit să ajute antreprenorii locali să profite de oportunitățile oferite de Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător între fiecare țară și UE.Astfel, BERD va oferi 380 milioane de euro drept împrumuturi…

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Uniunea Europeană vor aloca peste 1,2 miliarde de euro Georgiei, Ucrainei și Republicii Moldova, în cadrul unui proiect menit să ajute antreprenorii locali să profite de oportunitățile oferite de Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător între fiecare țară și UE.

Astfel, BERD va oferi 380 milioane de euro drept împrumuturi și garanții comerciale băncilor locale pentru creditarea întreprinderilor, în timp ce UE va pune la dispoziție 19 milioane de euro sub formă de asistență tehnică și stimulente pentru investiții. UE va mai oferi 56 de milioane de euro sub formă de grant pentru a ajuta întreprinderile să investească în îmbunătățirea standardelor de calitate a produselor și serviciilor.

De menționat că instituirea unei zone de liber schimb este parte a acordului de asociere UE-RM, semnate în 2014. Aceasta are drept scop de a oferi întreprinderilor locale acces la piața unică a Uniunii Europene, cea mai mare din lume, și să ajute la stimularea dezvoltării economiilor de piață și a democrației.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău