120 de copii și tineri din diasporă și din R.Moldova vor participa în acest an la Programul DOR

  • 18 Martie 2019 13:26
120 de copii și tineri din diasporă și din R.Moldova vor participa în acest an la Programul DOR

De astăzi, 18 martie, a început înscrierea la Programul guvernamental „DOR Diasporă. Origini. Reveniri”, ediția a VII-a. Acesta se va desfășura în perioada 19-28 august curent și este destinat atât copiilor din diasporă, cât și celor din Republica Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și protocol a guvernului.

Dat fiind faptul că tot mai mulți copii din diasporă doresc să participe la acest program, ediția din acest an va întruni 120 de copiii și tineri, cu 20 mai mult decât la edițiile precedente. 

Participanții se pot înregistra în perioada 18 martie - 18 mai 2019, accesând link-ul: http://dor.md/node/6.

Pentru a fi eligibili de a participa la DOR 2019, candidații din diasporă trebuie să aibă între 12 și 17 ani și să poată comunica în limba română. Copiii din diaspora Republicii Moldova, care au participat anul trecut la Concursul ,,Moldova sunt EU”, organizat de Biroul pentru Relații cu Diaspora, sunt selectați automat pentru participare la program. Ca și în anii precedenți, prioritate vor avea cei care nu au mai participat până acum la programul DOR. 

Spre deosebire de copiii și tinerii din diasporă, cei din Republica Moldova vor fi selectați în bază de concurs. Prioritate vor avea copiii care au merite la studii, olimpicii, laureații competițiilor sportive și culturale. 

Programul „DOR Diasporă.Origini.Reveniri” se desfășoară anual, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova și urmărește sensibilizarea reprezentanților generației a doua de migranți cu privire la identitatea lor culturală, precum și crearea legături emoționale cu țara de origine. Participarea la programul DOR este gratuită, toate cheltuielile fiind acoperite din bugetul de stat. Beneficiarii achită doar cheltuielile de călătorie spre și din Republica Moldova.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:1,03 m/s
Mon
23
Tue
26
Wed
26
Thu
27
Fri
22
Arhivă Radio Chișinău