11 din 101 deputați nu al luat niciodată cuvântul în timpul ședințelor plenare, majoritatea fiind din PSRM (studiu)

  • 18 Mai 2021 12:14
11 din 101 deputați nu al luat niciodată cuvântul în timpul ședințelor plenare, majoritatea fiind din PSRM (studiu)

Fiecare al zecelea deputat al actualului Parlament nu a luat niciodată cuvântul în timpul sesiunilor plenare. Potrivit INFOTAG, acest lucru este stabilit de rezultatele unui studiu al programatorului Constantin Copăceanu, bazat pe stenogramele ședințelor Legislativului, ales în februarie 2019.

Potrivit datelor publicate, 11 din 101 deputați nu al luat niciodată cuvântul în timpul ședințelor plenare. Opt dintre ei fac parte din cea mai mare fracțiune din Parlament, cea a partidului socialiștilor. Ei sunt Victor Bolocan, Alla Dolința, Alexandru Jolnaci, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovschi, Gheorghe Para, Chiril Tatarlî și Grigore Uzun. Cei mai mulți dintre ei iarăși sunt incluși pe lista blocului "Comuniștilor și socialiștilor" în calitate de candidați la funcția de deputat.

De asemenea, nu a luat cuvântul niciodată deputatul independent Vladimir Andronachi, care a părăsit PDM în 2020, și deputatul PDM Radu Rebeja.

Liderul partidului "Șor", Ilan Șor, care a fugit din Moldova pe 14 iunie 2019 și nu a participat la ședințe, la fel nu a vorbit niciodată. Cu toate acestea, el este din nou primul pe lista candidaților pentru funcția de deputat din partea partidului "Șor" pentru viitoarele alegeri din 11 iulie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău