100.000 de credincioși l-au așteptat pe Papa Francisc la Iași. A dorit să reducă decalajul dintre catolicii maghiari și românii ortodocși (Euronews)

  • 02 Iunie 2019 09:30
100.000 de credincioși l-au așteptat pe Papa Francisc la Iași. A dorit să reducă decalajul dintre catolicii maghiari și românii ortodocși (Euronews)

În ultimul popas al călătoriei sale în România, Papa Francisc a vizitat orașul Iași, din Moldova. Aproximativ 100.000 de credincioși s-au adunat în capitala culturală a României pentru a-l primi.

În timpul călătoriei sale de trei zile, Papa Francisc a dorit să reducă decalajul dintre catolicii din țară, care sunt în principal etnici maghiari, și majoritatea românilor, care sunt ortodocși, potrivit Euronews, citat de Rador.

El a avut, de asemenea, un mesaj pentru ambele populații, îndemnându-i să lase diferendele din trecut în spate.

În 2015, România a reacționat vehement la o postare de pe Facebook a primului ministru maghiar, Viktor Orbán.

Bucureștiul a spus că postarea sugerează că ungurii români ar trebui să-și câștige autonomia. Cu 20 de ani în urmă, guvernul român l-a împiedicat pe Papa Ioan Paul al II-lea să viziteze regiunea Transilvania din cauza tensiunilor cu cea mai mare parte a populației maghiare.

Înainte de Primul Război Mondial, încheiat în 1918, Transilvania făcea parte din Imperiul Austro-Ungar, amintește Euronews

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău