100 de elevi și profesori din România se află la tabăra ,,Luceafărul” din Vadul lui Vodă

  • 15 August 2019 12:53
100 de elevi și profesori din România se află la tabăra ,,Luceafărul” din Vadul lui Vodă

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, au întreprins o vizită la Tabăra ,,Luceafărul” din Vadul lui Vodă, care în perioada 11-21 august găzduiește un grup de 100 de elevi și profesori din județele Botoșani, Iași și Vaslui.

Timp de zece zile, copiii au parte aici de program cultural-educativ și sportiv, de dezvoltare personală, concursuri de cultură generală, proiecții de filme și excursii, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Ambasadorul Daniel Ioniță, a ținut să menționeze aspectul îmbucurător al faptului că devine o tradiție odihna comună în cadrul taberelor de vară a copiilor de pe ambele maluri ale Prutului, ei având ocazia să interacționeze, să facă schimb de idei și viziuni.

Ministrul Liliana Nicolaescu-Onofrei a subliniat, de asemenea, că această experiență este una extrem de prețioasă, mai ales din perspectiva comunicării și stabilirii de conexiuni între copiii și profesorii din Republica Moldova și România.

Amintim că 170 de elevi din Rep. Moldova cu rezultate remarcabile la învățătură, învingători ai olimpiadelor și concursurilor naționale și internaționale, participă în perioada 13-20 august la programul ,,ARC-2019”, desfășurat în mai multe tabere din România.

Taberele de vară sunt organizate anual, în baza Protocolului de colaborare dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Ministerul Educației Naționale din România, pentru anii de învățământ 2016-2019, se mai arată în comunicat.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău