100 de elevi din R.Moldova, în tabere gratuite pe litoralul românesc; urmează alți 400

  • 30 Iulie 2018 15:23
100 de elevi din R.Moldova, în tabere gratuite pe litoralul românesc; urmează alți 400

O sută de elevi din Republica Moldova au ajuns pe litoralul Mării Negre prin Programul de cooperare București-Chișinău, alți 400 urmând să beneficieze, de asemenea, de tabere gratuite în stațiunea Tineretului din Costinești, potrivit unui comunicat al Municipalității.

"Primăria Municipiului București (PMB), prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București - PROEDUS, desfășoară, în perioada iunie - septembrie 2018, un amplu program de recompensare a performanțelor școlare și extrașcolare excepționale ale elevilor de gimnaziu și liceu din Municipiul Chișinău. Programul de cooperare București - Chișinău se desfășoară ca urmare a aprobării acestui de proiect de către Consiliul General al Municipiului București, la inițiativa primarului general, Gabriela Firea, cu ocazia aniversării Centenarului. Astfel, 500 de elevi cu rezultate notabile din municipiul Chișinău, distribuiți pe 5 serii a câte 100 de persoane, împreună cu însoțitorii lor, beneficiază de tabere gratuite în Stațiunea Tineretului din Costinești", se arată în comunicatul PMB.

Programul va aduce împreună 500 de elevi din Chișinău și 4.000 de elevi bucureșteni cu rezultate meritorii, în cadrul unui program de tabără și vacanță comun - plajă, plimbări, activități recreative și sportive, precum și programe de formare.

"Acest proiect reprezintă, totodată, o oportunitate reală de cunoaștere a afinităților lingvistice, istorice, culturale și de tradiții dintre România și Moldova, atât pentru elevii moldoveni, cât și pentru cei români", se mai arată în comunicat.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău