100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Oficialii din R.Moldova sărbătoresc peste Prut

  • 27 Martie 2018 08:30
100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Oficialii din R.Moldova sărbătoresc peste Prut

Astăzi, 27 martie, se împlinesc 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. La 27 martie 1918, Sfatul Țării de la Chișinău, a adoptat Declarația de Unire cu Regatul României.

Manifestațiile dedicate Centenarului, în Republica Moldova, sunt organizate doar de Asociațiile Unioniste de pe ambele maluri ale Prutului, mediul academic precum și de unioniștii de la nivel local. La nivel oficial nu este însă programată nicio acțiune.

La București astăzi va avea loc ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului, dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Potrivit corespondentei Radio Romania București, Alina Stănuță, urmează să fie adoptată și o declarație solemnă.

„La eveniment participă o delegație parlamentară și guvernamentală de la Chișinău condusă de președintele Parlamentului Andrian Candu. Din delegație fac parte reprezentanți ai formațiunilor politice care și-au manifestat dorința de participare la eveniment. Printre aceștia se numără deputați din fracțiunile Partidului Democrat, Partidului Popular European, Partidului Liberal Democrat, nu și din fracțiunea Partidului Liberal.”

Președintele formațiunii, Mihai Ghimpu, a explicat ieri într-o conferință de presă, că membrii PL nu pot merge la București alături de Andrian Candu - o persoană care nu recunoaște unirea din 27 martie 1918. Mihai Ghimpu a amintit că Andrian Candu a refuzat de mai multe ori să supună votului în Parlament propuneri făcute de liberali în contextul Centenarului Unirii Basarabiei cu România.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău