10 milioane de lei vor fi alocate până la sfârșitul anului pentru modernizarea căminelor studențești

  • 08 Septembrie 2023 15:48
10 milioane de lei vor fi alocate până la sfârșitul anului pentru modernizarea căminelor studențești

Ministerul Educației și Cercetării a alocat în acest an 17 milioane de lei (850 de mii de euro) pentru renovarea și dotarea căminelor studențești din universități. Alte 10 milioane de lei vor fi alocate în acest sens până la sfârșitul anului curent. Informațiile au fost prezentate astăzi, 8 septembrie, de ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, transmite MOLDPRES.

„În ceea ce privește căminele studențești, într-adevăr aici situația necesită îmbunătățiri. Trebuie să recunoaștem că nici pe departe nu toate căminele corespund standardelor spre care tindem și este nevoie de investiții financiare suplimentare semnificative pentru a reuși să rezolvăm această problemă”, a spus ministrul, scrie sursa citată.

Dan Perciun a afirmat că a vizitat ieri trei cămine de la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”, iar situația de acolo nu este una îmbucurătoare. „Ceea ce am văzut nu bucură. Este nevoie de investiții urgente, de dotări. Am văzut în unul dintre cămine mobilier care nu a mai fost înnoit din anul 1971. Acele 10 mln de lei pe care le vom acorda odată cu rectificarea bugetului în luna octombrie, vor merge prioritar spre Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”, spre căminele care găzduiesc viitori pedagogi”, a precizat oficialul.

Ministrul a afirmat însă că situația în sistem nu este uniformă, fiind și cămine care au beneficiat în ultimii ani de investiții semnificative pentru modernizare și dotare. 

Odată cu începutul noului an școlar, studenții au revenit la ore, iar o parte dintre aceștia au obținut și un loc de cazare în căminele studențești. Astfel, recent, în presă au apărut mai multe fotografii care reflectă condițiile proaste din unele cămine. Ministrul Dan Perciun a afirmat că fotografiile au fost făcute într-un cămin al Universității Agrare, care nu au fost întreținute pe parcurs. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău